Мијатовићева: Резолуција ЕП о Спутњику политички обојена

© Youtube / Legatum InstituteДуња Мијатовић представница Оебса за слободу медија
Дуња Мијатовић представница Оебса за слободу медија - Sputnik Србија
Пратите нас
Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић одговорила је на писмо агенције Спутњик са молбом да се предузму мере како се обуставило ограничавање слободе медија у Европској унији.

Како се наводи у писму, Мијатовићева је оценила да је резолуција коју је Европски парламент недавно усвојио политички обојена, али да не носи никакве правне обавезе и не подразумева ограничења када је реч о руским медијима.

Европски парламент - Sputnik Србија
Европски парламент усвојио резолуцију о борби против Спутњика и РТ

Подсећамо, Европски парламент је 23. новембра усвојио резолуцију о супротстављању руским медијима, међу којима су као најопаснији наведени Спутњик и телевизија РТ.

У резолуцији под називом „Стратешке комуникације ЕУ као борба против пропаганде трећих страна“ наводи се да Русија наводно пружа финансијску подршку опозиционим политичким партијама и организацијама у земљама-чланицама ЕУ, као и да користи фактор билатералних односа како би уносила раздор унутар европског друштва.

Резолуција садржи читав низ неоснованих оптужби и истовремено поистовећује рад медија попут Спутњика са активностима антитерористичке организације ДАЕШ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала