Песков: У источном Алепу су само терористи

© REUTERS / Omar SanadikiСитуација у Алепу
Ситуација у Алепу - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви борци у источном Алепу окупили су се око Нусра фронта. Тамо су само терористи, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Сиријска војска учвршћује положаје на путу за аеродром код Алепа - Sputnik Србија
Сиријска војска учвршћује положаје близу аеродрома у Алепу (видео)

„Постоји читав низ, неколико стотина насељених пунктова, различитих група које су се придружиле прекиду ватре. Тиме се Центар бави на дневној бази. Ми скоро сваки дан добијамо вести да се нове групе придружују овом режиму. Што се тиче оних који се налазе у источном делу града, ко год да је, они су обједињени око терористичке организације Нусра фронт. То су борци-терористи“, истакао је Песков.

Сиријска војска сваки дан ослобађа се више области источног Алепа

Песков је рекао да сиријска војска сваки дан успева да ослободи све више области источног дела Алепа.

„Имамо само информацију да сиријска војска заиста сваки дан ослобађа све више области источног Алепа од терористичких група“, рекао је Песков.

„Што се тиче изласка милитаната, као што знате, предложено им је да изађу, и о овом питању се расправљало и раније. Ово питање је заиста на дневном реду“, додао је портпарол Кремља.

Посета министра иностраних послова Русије Сергеј Лавров у  посети Турској - Sputnik Србија
САД одбиле консултације о Алепу

Русија и САД настављају контакте о Сирији на експертском нивоу

Контакти између Русије и САД о решењу ситуације у Сирији врше се на експертском нивоу, засад се не зна о преговорима о новим предлозима, изјавио је Дмитриј Песков.

„Одвијају се контакти на експертском нивоу. Што се тиче преговора о новим предлозима, ја не знам да су они планирани“, рекао је Песков новинарима.

Прошле недеље руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је од америчког државног секретара Џона Керија добио нове предлоге за повлачење бораца из Алепа. Москва је изразила спремност да о њима разговара, међутим, Лавров је изјавио да су предлози повучени.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала