Конашенков: „Правим џентлменима“ сви треба да верују

© Sputnik / Александар Виљф / Уђи у базу фотографијаРуски генерал-мајор Игор Конашенков
Руски генерал-мајор Игор Конашенков - Sputnik Србија
Пратите нас
Руско Министарство одбране одговорило је на заједничку изјаву лидера Канаде, Француске, Немачке, Италије, Велике Британије и САД о „хуманитарној катастрофи“ у Алепу.
Годишње обраћање председника РФ Федералној скупштини - Sputnik Србија
Путин одликовао рањене и погинуле војнике у Сирији

Званични представник Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков је навео да је „креативни“ британски спољно-политички ресор, који је објавио то саопштење, ставио лидере тих земаља у нелагодну ситуацију.

Он је објаснио да се у писму објављеном у њихово име говори о „хуманитарној катастрофи“ у Алепу. По традицији, у њему нема никаквих конкретних података ни чињеница. Правим џентлменима сви треба да верују на реч“, рекао је Конашенков.

Он је додао да у Министарству одбране влада утисак да је то „писмо“ било написано веома давно, а да га његовим наводним ауторима чак нису ни показали пре објављивања.

Конашенков је подсетио да је у овом тренутку више од 70 одсто рејона под контролом терориста већ ослобођено и тамо је већ стигло на десетине тона хуманитарне помоћи.

„Руски деминери разминирају ослобођене улице Алепа, док су руски лекари који гину под минама милитаната спремни да пруже помоћ деци Алепа“, навео је Конашенков.

Сиријска војска после ослобађања града - Sputnik Србија
У Алепу прослављају победу

Он је нагласио да са руским новинарима репортаже снимају и новинари западних телевизија и агенција, али нико од аутора писма не жели то да види. 

Конашенков се обратио „писцима“ са молбом да наведу где се налази хуманитарна помоћ коју су они желели да пошаљу становницима Алепа.

„Министарство одбране Русије ће пружити максималну помоћ како би те колоне што пре стигле у Алеп, а цивили помоћ добили. Ако немамо хуманитарну помоћ — никаквим писмима нити празним обећањима становници Алепа неће бити сити“, закључио је Конашенков.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала