Зашто је Хан критиковао црногорску Владу

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertЕвропски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хан
Европски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хан - Sputnik Србија
Пратите нас
Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан казао је да је за Црну Гору — земљу која је близу чланства у ЕУ, недопустиво да јој је цела опозиција ван Парламента.

Он је након састанка са премијером Душком Марковићем најавио да ће данас разговарати и са представницима црногорске опозиције.

Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан и премијер Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Хан: Србија и ЕУ у истом чамцу

Хан је поручио да опозициони бојкот Скупштине није одржив.

„Посебно је важно да се оне партије које будућност виде у европским интеграцијама врате у Парламент, јер се део европског процеса одвија у њему“, истакао је он.

Такође је навео да и владајућа партија има обавезу да приволи опозицију да се врати у Парламент.

Премијер Марковић је рекао да власт жели да успостави дијалог са опозицијом и да обезбеди услове да се она врати у Парламент.

„Шаљем опозицији јасну поруку да партија којој припадам и цела Влада желе да отворе врата за дијалог, како би проблем био решен“, казао је Марковић, додајући да ће да је Црна Гора направила озбиљан и велики посао, те да ће нова Влада бити на истом курсу — на путу ка Бриселу.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала