Бела кућа: Остављамо отворена врата за дипломатско решење о Алепу

© REUTERS / Joshua RobertsЈато птица лети изнад Беле куће у Вашингтону
Јато птица лети изнад Беле куће у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка администрација оставља отворену могућност за дипломатско решење о Алепу и Сирији, изјавио је портпарол Беле куће Џош Ернест.
Шефови дипломатија Русије и САД Џон Кери и Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Кери и Лавров разматрали напоре за прекид ватре у Алепу

„Ми смо и даље заинтересовани за покушаје да се нађе дипломатско решење, не само за Алеп већ и за целу Сирију“, рекао је Ернест на конференцији за медије.

Међутим, он сматра да „оптимизам није претерано висок“.

Портпарол Беле куће такође је поновио став Вашингтона о немогућности војног решења сукоба. Он је такође оптужио сиријску владу која, према његовим речима, уз подршку Русије врши ударе на цивилне објекте у Сирији.

Бела кућа оптужила Трампа за финансијске везе са Русијом и РТ

Бела кућа оптужила је новоизабраног америчког председника Доналда Трампа и његове саветнике за финансијске везе са Русијом, као и добијање новца од телевизије РТ.

Мајкл Макфол - Sputnik Србија
Спутњик помогао Трампу да постане председник

„То је новоизабрани председник који је одбио да открије своје финансијске везе са Русијом. То је новоизабрани председник који је за шефа изборне кампање узео човека који има широке и блиске односе са Русијом. То је новоизабрани председник чији саветник за националну безбедност добија средства од РТ, руског пропагандног ресурса“, рекао је на конференцији за новинаре портпарол Беле куће Џош Ернест.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала