Хрватска блокирала отварање поглављa 26

© Sputnik / Nikolai Sokolov Заставе Хрватске и ЕУ
Заставе Хрватске и ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Хрватска је блокирала отварање поглавља 26, а премијер Александар Вучић најављује да ће напустити Брисел и да сутра неће присуствовати Међувладиној конференцији, уколико Хрватска не повуче блокаду, пренела је Прва телевизија

Премијер Вучић отпутовао је вечерас у Брисел, и уколико се са високом представницом ЕУ за спољну политику Федериком Могерини не буде постигнут договор о деблокади, он ће још вечерас напустити Брисел и неће присуствовати сутрашњој међувладиној конференцији, на којој ће се разматрати отварање поглавља, јавила је та телевизија.    

Коментаришући одлуку Хрватске, шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да то показује непринциијелност позиције када се блокира оно поглавље које нема никакве везе са захтевима које има званични Загреб.

"Да ли ћемо отворити ово поглавље данас или за пет месеци, па не мислите ваљда да ће се Србија уплашити или угрозити националне интересе због тога. Ситна је то ствар", рекао је Дачић новинарима.

Он је рекао да би ЕУ требало много више пажње да посвети оном што се дешава у Хрватској.

"Ако је Хрватска та која ће да одлучује о томе да ли ће Србија у ЕУ, онда ми је одмах некако пало интересовање", рекао је Дачић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала