Јеремић: Размишљам да се кандидујем за председника Србије

© AP Photo / Petros GiannakourisВук Јеремић
Вук Јеремић - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашњи шеф српске дипломатије Вук Јеремић изјавио је данас да интензивно размишља о томе да се кандидује за председничке изборе, пре свега о платформи са којом би изашао пред бираче.
Вук Јеремић - Sputnik Србија
Јеремић: Покушај застрашивања због мојих будућих корака (фото)

„То је ствар о којој интензивно размишљам, ту могућност интензивно разматрам. Томе прилазим озбиљно и немам намеру да се затрчавам“, рекао је Јеремић за Н1.

Према његовим речима, у Србији се прилично тешко живи и важно је питање како се то може променити.

„То није нешто што неко може да уобличи преко ноћи, мислим да није главно питање ко ће се кандидовати него која ће решења понудити за проблеме у којима се налазимо. Ја о тим решењима овог тренутка размишљам и о томе се саветујем са својим људима“, рекао је Јеремић. Тек потом, како је рекао, донеће и коначну одлуку о кандидатури.

Упитан када се последњи пут срео са премијером Александром Вучићем и о чему су разговарали, он је рекао да је то било у Њујорку, током трајања заседања Скупштине УН, када је био кандидат за генералног секретара. Тада смо разговарали о мојој кандидатури за генералног секретара, додао је Јеремић.

Вук Јеремић - Sputnik Србија
Јеремић: Не дам се ја лако уплашити

Рекао сам све што сам имао о „случају гардисти“

Јеремић је изјавио да је све што је имао да каже о „случају гардисти“ рекао полицији и да му се чини да је то на неки начин покушај да се он одврати од тога да се укључи у политички живот. Према његовим речима, двојица инспектора полиције дошла су у петак у његов стан да му уруче позив за разговор.

„Да сам се нашао у стану, одвели би ме. Чекали су ме у стану док није дошао мој адвокат, обавили телефонски разговор и онда одлучили да оду“, рекао је Јеремић за Н1 телевизију.

Вук Јеремић - Sputnik Србија
Јеремић: Добродошлица у Србију — полиција дошла да ме приведе

Он је рекао да је одговорио на сва питања полицији и да је разговор трајао свега 15 минута, јер, наводи, није имао много тога да каже. „Ја о самом догађају немам много информација, осим да се догодила трагедија, друга сазнања немам. После тога су се појавиле злонамерне интерпретације, чак су и високи државни функционери коментарисали“, рекао је Јеремић.

Он није желео да више говори о томе јер, како је рекао, непримерено је о истрази говорити у медијима како се она не би ометала.

Извор: Танјуг    

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала