Рјабков: Одлазећа администрација САД оставља иза себе тешке проблеме

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Уђи у базу фотографијазаменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.
заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков. - Sputnik Србија
Пратите нас
Администрација одлазећег америчког председника Барака Обаме иза себе оставља веома тешке проблеме када је реч о односима са Русијом, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.

Како је рекао, Русији је изузетно напорно радити са Обаминим кабинетом, поготову када је реч о Сирији, међутим рад ће се наставити и контакти неће бити прекинути.

Виталиј Чуркин - стални представник представник Русије у УН - Sputnik Србија
Америка неефикасна због ривалства између Стејт департмента и Пентагона

„На нашу велику жалост показало се да је администрација Обаме неспособна за договарање. То о чему говори државни секретар САД Џон Кери  често се дезавуише од стране његових колега у Вашингтону“, истакао је Рјабков.

Он се осврнуо и на новоизабраног председника САД Доналда Трампа рекавши да Русија пажљиво анализира све сигнале који долазе од њега и његовог тима.

„Ми изузетно мало знамо о томе какав ће приступ имати нова администрација САД када је реч о спољнополитичким питањима. Пуно ће зависити од тога какав ће бити састав нове администрације“, додао је он.

Рјабков је такође рекао и да ће нова администрација САД наследити велике проблеме када је реч о решавању сиријског конфликта.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала