НАТО бродови провоцирају „Адмирала Кузњецова“ у Средоземном мору (видео)

© Министарство одбране Русије"Адмирал Кузњецов"
Адмирал Кузњецов - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски телевизијски канал „Звезда“ први пут је објавио видео-снимке од октобра ове године, где се јасно види како француски, енглески и норвешки војни бродови изазивају на сукоб флоту предвођену носачем авиона „Адмирал Кузњецов“.

Када је носач авиона „Адмирал Кузњецов“ код норвешке скренуо на југ, постало је јасно да руски бродови као магнет привлаче војне бродове Северне Алијансе.

У почетку је норвешки брод пришао „Адмиралу Кузњецову“, а одмах за њим су се као рој мува окупили француски и енглески бродови. Настала је права трка војних бродова у Северном мору.

Када су Енглези и Французи запловили у правцу руског носача, пресекао их је руски брод „Петар Велики“ и оставио их на безбедној раздаљини од „Адмирала Кузњецова“.

Интересантан је податак да су НАТО бродови тада напустили зону војних вежби у Балтичком мору и кренули директно према бродовима руске флоте која је упловила у Северно море. Како је извештач на видео-снимку рекао, бродови НАТО-а су надирали са свих страна са намером да испровоцирају повратак руских бродова у базу. У тим моментима је на руским бродовима био проглашен највиши степен борбене готовости.

С обзиром на број борбених авиона који су се у том тренутку налазили на носачу, руска флота је била спремна за сваки могући сценарио.

Најризичнији моменат за руске бродове је тада био пролаз кроз Доверски теснац, најужи део Ламанша, што није представљало само оверавање још једне географске тачке на планети, већ је то био испит спремности и борбеног духа руске флоте.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала