У Бихаћу убијен официр оружаних снага БиХ

© Flickr / U.S. Army EuropeВојска Косова и БиХ
Војска Косова и БиХ - Sputnik Србија
Пратите нас
У пуцњави која се догодила синоћ у Бихаћу, убијен је високи официр Оружаних снага БиХ Сеад Дураковић. Мотив за његово убиство још није познат.

Како се наводи, до пуцњаве је дошло поред Дураковићеве породичне куће, а патрола полиције је на лицу места затекла само његово беживотно тело.

Према информацијама до којих је дошао портал „Независне“ у Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона (МУПУСК), грађани су, након што су чули пуцњаву, дојавили полицији која је ухапсила једну особу осумњичену да је починила убиство.

„Добили смо дојаву од грађана да се чује пуцњава у улици Скендера Куленовића. На место догађаја су упућене патроле које су затекле мушку особу која је потом побегла. Све патроле су након тога послате на терен и у међувремену је ухапшена једна особа која би се могла довести у везу с убиством“, казала је за „Кликс“ Снежана Галић, портпаролка Министарства.

Полиција је на месту догађаја пронашла тело убијеног Сеада Дураковића. Мотив за његово убиство још није познат.

Иначе, Суд БиХ је у новембру ове године првостепеном пресудом прогласио Сеада Дураковића кривим за противзаконито посредовање приликом запошљавања и осудио га на три године затвора.

Дураковић је проглашен кривим што је као високопозиционирани официр у ОСБиХ од 2011. до 2014. године обећавао људима да ће их запослити као официре и војнике у ОСБиХ сa циљем прибављања противправне имовинске користи.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала