Терористи Нусра фронта и Ахрар ел Шама спречавали цивиле да напусте Алеп

© Sputnik / Michael Alaeddin  / Уђи у базу фотографијаХуманитарни коридор у Алепу
Хуманитарни коридор у Алепу - Sputnik Србија
Пратите нас
Борци терористичке групе Нусра фронт и Ахрар ел Шам спречавали су излаз цивила из источног Алепа, наводи се у саопштењу независне комисије УН за истрагу о Сирији који је објављен у среду.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров говори на конференцији за медије након састанка Савета министара ОЕБС-а у Хамбургу - Sputnik Србија
Лавров: Нема доказа о зверствима у источном Алепу

„Комисија је добила и саопштења да су опозиционе групе, међу којима су Нусра фронт и Ахрар ел Шам, спречавале цивиле да изађу из источног Алепа, а такође су се мешали међу цивиле, чиме су повећавали ризик да становништво буде убијено или рањено“, наводи се у саопштењу комисије.

Коментаришући последње догађаје у вези са источним Алепом, Комисија је, такође, нагласила да је након преузимања контроле над овим делом града Влада Сирије заједно са савезницима сада одговорна за спречавање нарушавања људских права локалног становништва.

Она је, између осталог, дужна да спречава све покушаје одмазде, а команданти војних јединица обавезни су да обезбеђују дисциплину и спречавају нереде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала