Пас Добриња остаће „амајлија“ француске полиције

© Фото : Press service of Russian Ministry of Internal Affairs  / Уђи у базу фотографијаРусија предала Добрињу у руке француске полиције
Русија предала Добрињу у руке француске полиције - Sputnik Србија
Пратите нас
Пас Добриња, који је у Француској проглашен неподобним за службу у специјалном одреду, неће се вратити у Русију, јер су га полицајци заволели, саопштио је портпарол Националне полиције Француске.
Добриња - Sputnik Србија
Псећа љубав: Добриња више није сам

„Нема речи о томе да се Добриња врати у Русију. Без обзира на болест, пас ће остати у Француској“, изјавио је он и додао да је Добриња постала амајлија одреда.

Руски официри-кинолози поклонили су немачког овчара француској полицији после серије терористичких напада у Паризу у новембру прошле године. Тада је током специјалне операције у париском предграђу погинула службена овчарка Дизел. Добриња је требало да заузме њено место.

Пса су довезли у Француску у јануару ове године и с њим су радили стручњаци кинолози. Два месеца након обуке проглашен је непогодним за службу због дисплазије – аномалије задњих шапа која се често среће код немачких овчара. 

Лекари који су прегледали штене пре него што је оно предато Француској нису забележили никакав поремећај код пса, саопштио је извор упознат са ситуацијом. 
„Штене су пре него што је упућено у Француску прегледали лекари и било је потпуно здраво. Дисплазија није забележена“, рекао је извор. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала