Путин честитао папи Фрањи рођендан

© Sputnik / Sergey GuneevПредседник Русије Владимир Путин и римски папа Фрања у Ватикану
Председник Русије Владимир Путин и римски папа Фрања у Ватикану - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је римском папи Фрањи 80. рођендан и изразио наду да ће се срести и разговарати о проблемима савременог света, саопштено је на сајту Кремља.
Папа - Sputnik Србија
Папа Фрања не коментарише Трампа

„Надам се да ћемо се у блиској будућности поново срести и разговарати о проблемима савременог света“, рекао је Путин.

„Ваша плодотворна делатност за промоцију високих духовних и моралних вредности, за ширење међуверског и међуцивилизацијског дијалога зарадила Вам је искрено поштовање милиона људи са свих страна света“, навео је руски председник.

„Умногоме захваљујући вашим напорима, вашој мудрости и далековидости, постало је могуће достизање историјског пробоја у православно-католичком дијалогу и значајно јачање односа између Русије и Ватикана“, додао је Путин.

Путин је пожелео папи Фрањи „добро здравље, срећу и нове успехе у благотворној и одговорној мисији“.

Амбасадор Србије у Унеску Дарко Танасковић - Sputnik Србија
Танасковић: Не верујем да ће папа доћи у Приштину

Папа Фрања обележава данас свој 80. рођендан, а тим поводом је најпре доручковао са осам бескућника, а потом одржао мису са кардиналима, изразивши наду у „плодоносну и радосну“ старост.

„Реч старост ружно звучи и изазива страх, али старост жуди за мудрошћу“, поручио је он десетинама кардинала на миси у папској катедрали у Риму, додавши да је старост тиха, али и плодоносна.

Претходно је, рано јутрос, ћаскао за доручком са сваким од својих гостију без крова над главом — шесторо Италијана, једним Молдавцем и једним Перуанцем, поделивши са њима аргентинске колаче, саопштио је Ватикан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала