Кина очекује успешно решавање ситуације са америчким дроном

© Фото : Youtube/25th HourКинески брод
Кинески брод - Sputnik Србија
Пратите нас
Пекинг и Вашингтон се налазе у сталном контакту након што је кинеска војска у Јужном кинеском мору запленила амерички подводни дрон. У Кини се надају да ће се ситуација позитивно решити, пише лист „Хуанкиу шибао“, позивајући се на извор у Народноослободилачкој војсци Кине.
Кинеска ратна морнарица поседује више од 300 бродова - Sputnik Србија
Кинеска ратна морнарица запленила амерички подводни дрон

Према речима извора кинеског листа, универзални брод за спасавање Ратне морнарице Кине открио је у водама Јужног кинеског мора неидентификовану опрему, након чега је ради безбедности и мера за упозорење извршена провера њене припадности.

„Кинеска страна је већ добила захтев од САД за ту опрему и одговарајући ресори двеју земаља су у сталном контакту. Надамо се да ће се ова ситуација успешно решити“, рекао је листу извор у кинеској војсци.

Раније је саопштено да је ратни брод кинеске морнарице запленио је подводни дрон који је амерички океанографски брод спустио у међународне воде Јужног кинеског мора, због чега су САД упутиле званични демарш Кини уз захтев за враћање подводног дрона, јавио је данас Ројтерс, позивајући се на неименованог званичника америчког Министарства одбране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала