Шојгу разговарао са војним министрима Сирије и Ирана о ситуацији у Алепу

© Фото : Ministry of defence of the Russian FederationСергеј Шојгу
Сергеј Шојгу - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски министар одбране Сергеј Шојгу разговарао је о ситуацији у Алепу са министрима одбране Сирије и Ирана, Фахедом Џасем ел Фреџом и Хосеином Деганом, као и са руководиоцем Националне обавештајне службе Турске Хаканом Фиданом, саопштило је Министарство одбране Русије.

У петак је руски Центар за помирење у Сирији саопштио да је окончана операција ослобађања Алепа од терориста који су од 2012. године контролисали источни део града. 

У телефонском разговору министри су разменили мишљење о ситуацији у Алепу. Било је речи о начинима нормализације војне и хуманитарне ситуације у граду и о конкретним потезима за стварање услова за прекид борбених дејстава на територији Сирији, наведено је у саопштењу. 

Експлозија у Турској, најмање 25 особа рањено - Sputnik Србија
Експлозија у Турској, велики број мртвих и рањених (фото, видео)

Центар за помирење је саопштио да је у прва 24 сата операције из источног Алепа изведено готово 6.500 људи, међу којима и 3.000 бораца.

У петак је начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије Сергеј Рудској изјавио да се више од 7.000 житеља већ вратило у своје домове након ослобађања источног Алепа. 

Шојгу је изразио саучешће руководиоцу Националне обавештајне службе Турске Хакану Фидану поводом терористичког напада у турском граду Кајсеру. 

Генералштаб Турске раније је саопштио да се у том граду догодио терористички напад у којем је погинуло 13 војника, а 55 је рањено. Премијер Турске Бинали Јилдирим је саопштио да је напад извео терориста-самоубица. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала