Српски представници шурују са Албанцима на Косову

© AP Photo / Boris GrdanoskiОВК
ОВК - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши министар администрације у косовској влади Љубомир Марић смењен је противно вољи српских представника на КиМ, изјавио је директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.
Влада самопроглашене републике Косово - Sputnik Србија
Српска листа се враћа у Скупштину и Владу Косова

„Овде се догодило, чини се, а то ћемо утврдити у наредним данима, да су поједини српски политичари, уместо да се договарају са другим Србима, разговарали са Албанцима“, рекао је Ђурић за телевизију Пинк и додао да је о томе обавестио и премијера Александра Вучића, који је, како је рекао, био шокиран тиме.

„Он је био шокиран тиме да постоје српски политичари који се, уместо да се договарају са српским представницима, договарају са Мустафом и Тачијем како ће се водити политика. То је оно што је неприхватљиво, и то не смемо и нећемо дозволити“, рекао је Ђурић.

Косовски премијер Иса Мустафа разрешио је јуче министра администрације и локалне самоуправе Љубомира Марића и на његово место поставио заменицу министра за рад и социјално старање Мирјану Јевтић.

Како је саопштено из косовске владе, ове одлуке су донете „на предлог и уз консултације са представницима Српске листе у Скупштини Косова“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала