Крвави пир ДАЕШ-а у Јемену, десетине мртвих (видео)

© AFP 2023 / SALEH AL-OBEIDIYemenis gather at al-Sawlaba base in Aden's al-Arish district on December 18, 2016, after a suicide bomber targeted a crowd of soldiers
Yemenis gather at al-Sawlaba base in Aden's al-Arish district on December 18, 2016, after a suicide bomber targeted a crowd of soldiers - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање 48 јеменских војника данас је убијено, а више десетина рањено у Адену, у нападу бомбаша-самоубице припадника ДАЕШ-а, јављају агенције позивајући се на војне званичнике и лекаре.

Мета напада су били припадници војске који су се окупили да подигну плату у близини базе на североистоку Адена.

Бомбаш-самоубица је неприметно ушао међу војнике док су чекали испред куће шефа специјалних снага безбедности за Аден, пуковника Насера Сареа, у близини базе Ел Савлабан, и потом се разнео.

„Број убијених је порастао на 48, а рањено је 84 припадника војске“, рекао је за АФП шеф здравствене службе у Адену Абдел Насер ел Вали.

Вали је првобитно рекао да је погинуло 40 војника, али је упозорио да ће тај број вероватно расти због тога што се неки налазе у критичном стању.

Сареа је рекао да је бомбаш „искористио окупљање и детонирао експлозив док је био међу њима“.

На попришту експлозије могу се видети крваве мрље и разбацане ципеле, наводи АФП.

ДАЕШ је преузео одговорност за напад, а у саопштењу је навео да је бомбаш-самоубица, „који је желео да постане мученик“, прошао контролни пункт пре него што се разнео.

У Eл Савлабану је пре осам дана извршен сличан напад у коме је убијено 48, а рањено 29 војника.

Јеменске власти месецима воде кампању против џихадиста који су активни на југу и истоку сиромашног Јемена.

ДАЕШ и њен терористички ривал Ал Каида су искористили сукоб између власти у Јемену и побуњених Хута који контролишу престоницу Сану да ојачају присуство у јужном делу земље.

 

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала