ДАЕШ преузео одговорност за напад у Берлину

© REUTERS / Fabrizio BenschНапад на посетиоце Божићног сајма у Берлину
Напад на посетиоце Божићног сајма у Берлину - Sputnik Србија
Пратите нас
ДАЕШ је преузео одговорност за напад у Берлину, јавља „Њујорк тајмс“. У нападу који полиција третира као терористички акт погинуло је најмање девет особа, док је повређено педесет. Осумњичени за напад је у међувремену ухапшен.

„Можемо да потврдимо девет смртних случајева и много повређених“, објављено је на званичном полицијском налогу на Твитеру.

​Портпарол полиције рекао је немачким медијима да полиција напад третира као терористички акт и да је у њему повређено око 50 особа.

Полиција је такође потврдила да је осумњичен за терористички напад у Берлину ухапшен.

​Националност нападача, као и мотиви за извршени напад још увек нису утврђени, наводи полиција. 

Представници полиције су истакли да више не постоји опасност по безбедност грађана Берлина.

​Бројни сведоци наводе да се ради о веома великом камиону који је ударио у штандове, пошто је претходно прошао кроз део града у који је веома тешко доћи моторним возилом. 

Камион нападача који је ударио у штандове на Божићном сајму у Берлину и покосио посетиоце имао је пољске таблице из региона Гданска, а припадао је једном транспортном предузећу из места Грифони.    

Према њиховим наводима, које преносе светски медији, постоји сличност са терористичким нападом који се раније ове године догодио у Ници, када су погинуле десетине људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала