Чавушоглу: Из источног Алепа евакуисано 20.000 људи

© REUTERS / Abdalrhman IsmailЕвакуација цивила из источног Алепа.
Евакуација цивила из источног Алепа. - Sputnik Србија
Пратите нас
Из источног дела Алепа досад је евакуисано око 20.000 људи и та операција се наставља, саопштио је данас турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

Истовремено УН обавештава да је на десетине аутобуса са неколико хиљада људи стигло у западни део града.

СБ УН - Sputnik Србија
Резолуција о Алепу – задовољни и Руси и Американци

Сиријска државна телевизија је претходно известила да је конвој од 10 аутобуса са евакуисаним становницима два шиитска села Ел Фуе и Кефраје, у близини Идлиба, који су четири године живели под опсадом сиријских побуњеника, стигао у део Алепа који је под контролом владиних снага.

Евакуација рањених и других цивила из тих села услов је за евакуацију побуњеника и њихових породица који су опкољени у Алепу, преноси Ројтерс.

АФП је јавио да је рано јутрос више од 1.000 људи евакуисано из последњег побуњеничког „џепа“ у источном делу тог града, након вишечасовног одлагања. Евакуација из источног дела Алепа одвијала се и синоћ, изјавили су за Ројтерс званичници УН.

Чланице Савета безбедности УН постигле су у недељу договор о нацрту резолуције о посматрачима у Алепу, након што је Француска узела у обзир примедбе Русије, а гласање је заказано за данас, јављају агенције.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала