Јордан: Четворица одметника убијена после напада на полицију и туристу

© AFP 2023 / KHALIL MAZRAAWI Jordanian police
Jordanian police - Sputnik Србија
Пратите нас
Јорданске безбедносне снаге саопштиле су да су убијена четворица нападача на југу Јордана, након што су они у Караку убили 10 особа, док је најмање 27 повређено.

Безбедносне снаге су навеле да је тиме завршена операција против тих „терориста-одметника“ у Караку, 120 километара од Амана, туристичкој дестинацији познатој по једној од највећих тврђава из периода крсташких ратова у региону, преноси Ројтерс.

Они су додали и да је заплењено оружје, велика количина експлозива и самоубилачки појаси.

У нападу је убијено седам полицајаца, два цивила и једна канадска држављанка.

Брифинг Министарства одбране Русије о бомбардовању позиција терориста у Сирији - Sputnik Србија
Тајне игре на сиријском ратишту

Први напад се десио када је полицијска патрола дошла да провери пожар који је избио у једној кући у Караку. У том тренутку мушкарци који су се налазили у кући пуцали су на полицајце и једног од њих ранили, а затим су побегли аутомобилом.

Како се наводи, други напад се десио када су наоружани људи пуцали на другу патролу полиције без повода, док су истовремено нападачи који су се сакрили у тврђави отворили ватру на полицијску станицу и том приликом ранили неколико полицајаца и пролазника, наводи АФП позивајући се на јорданску новинску агенцију „Петра“.

Безбедносни извори су навели и да је неколико људи било заробљено на нижем спрату тврђаве, када су се нападачи тамо склонили, али су демантовали наводе медија да су узети као таоци.

„Нема талаца, али се неки људи који су се налазили на нижем спрату плаше да напусте замак, након што су нападачи отворили ватру на припаднике обезбеђења“, рекао је тада извор који је желео да остане анониман и додао да се нападачи налазе на вишем спрату у тврђави. 

Јордански одбор за туризам описао је тврђаву у Караку, која датира из 12 века и која је издржала многе опсаде, као „лавиринт камених сводова и бесконачних пролаза“. 

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала