Ефикасна сарадња Русије и САД на небу изнад Сирије

© Sputnik / Виталиј Ањков / Уђи у базу фотографијаРакетни разарач САД "Ласен" допловио у Владивосток
Ракетни разарач САД Ласен допловио у Владивосток - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија и САД су одржале видео-конференцију о реализацији Меморандума о безбедности летова приликом операција у ваздушном простору Сирије. Обе земље су нагласиле ефикасност сарадње у повлачењу милитаната из Алепа, саопштило је Одељење за информисање и масовне комуникације Министарства одбране Русије.
САД и Русија - илустрација - Sputnik Србија
Време је да се уједине Русија и САД

„Двадесет и првог децембра је одржана још једна у низу видео-конференција експерата војних ресора Русије и САД о питањима реализације Меморандума о разумевању за спречавање инцидената и осигурању безбедних летова авијације током извођења операција у ваздушном простору Сирије од 20. октобра 2015. године“, наводи се у саопштењу руског војног ресора.

Стране су размениле мишљење о догађајима који су се десили од тренутка последње видео-конференције, који се односе на реализацију Меморандума.

Амерички амбасадор у НАТО-у Даглас Лут на конференцији за медије у Бриселу - Sputnik Србија
Представник САД у НАТО-у: Русија нема разлог да нас нападне

„Наглашена је ефикасност сарадње Ваздушно-космичких снага Русије и Ратног ваздухопловства које се налази на челу коалиције САД у спречавању инцидената приликом реализације задатка повлачења цивила и милитаната из источног Алепа преко договореног коридора“, наводи се у саопштењу.

Експерти Русије и САД су се договорили да своје искуство у сарадњи користе у даљем раду са новом администрацијом САД, као и у прелазном периоду.

Осим тога, како се наводи, разговарано је и о могућим амандманима на меморандум.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала