Ђурић о посланицима ПС: Нека им је срећан пут

© Tanjug / OKSANA TOSKICДиректор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић - Sputnik Србија
Пратите нас
Србима на Косову и Метохији потребна је слога и само слога, а не лицемерје, и док се Влада Србије труди да се бори за права својих грађана свуда и на свим адресама, неки праве закулисне договоре, изјавио је данас у Лесковцу директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Он је истакао да не прихвата тезу да на КиМ постоји нејединство међу Србима, уверен да међу Србима нема нејединства.

„Срби су уз своју Владу, уз државу Србију, а постоје поједини продани политичари, који немају везе ни са народом, ни са Владом, који због шаке албанског новца трче у загрљај Иси Мустафи“, истиче директор Канцеларије за КиМ.

Споменик  Ђурађу Кастриоту Скендербегу у Приштини - Sputnik Србија
Шта нам то Приштина спрема „иза леђа“

Каже и да потпуно разуме и подржава већинске и легитимне српске представнике на КиМ који су одлучили да наставе да следе политику Владе Србије, да не повлаче једностране потезе, те да су се посланици из Покрета социјалиста „демаскирали, обелоданили и показали којом стазом желе да иду“.

„Знате како кажу: ’Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг‘. Нека им је срећан пут. У наредном периоду ми ћемо наставити да подржавамо наш народ, као што смо то чинили и до сада, а не могу се на подједнак начин третирати они који без договора са Владом иду да подрже Мустафин буџет и то у тренутку када сви политички представници Срба бојкотују учешће, не из хира, него због тога што су српска права, српски интереси погажени“, рекао је Ђурић.

Нагласио је да све то што је урађено, „закулисни договор који је направљен са Мустафом“, није направљено уз сагласност и одобрење Владе Србије, не ужива њену подршку и супротно је државним и националним интересима.

„Сви они који ту политику не следе, где год да се налазе и којој год политичкој опцији припадају, треба сами да одговоре на питање зашто то раде“, рекао је Ђурић и истакао да, док се Влада труди да покаже да „државе Србије има на КиМ, и онда када нас јуре и покушавају да нас склоне, они због новца и материјалне користи покушавају себи да направе политички интерес“.

Говорећи о досадашњој заменици министра за рад и социјално старање у косовској влади Мирјани Јевтић, која ће бити постављена на место смењеног министра Љубомира Марића, Ђурић је рекао да је на њему да уважи став који су изнели градоначелници свих општина са српском већином на КиМ.

Србија - тзв. Косово - НАТО - илустрација - Sputnik Србија
Да ли ће наредни председник Србије морати да призна Косово?

„Дакле, девет од десет градоначелника са српском већином јуче је присуствовало састанку на којем су закључили да су она и њено именовање неприхватљиви за српски народ, да је политички преврат, који је та група покушала да изведе, за наше представнике неприхватљив и ја подржавам њихов став“, истакао је Ђурић.

Он није желео да открива о чему је разговарао са председником Покрета социјалиста Александром Вулином, рекавши да о разговорима које води у четири ока, не говори јавно, али и да је довољно јасно рекао шта мисли о томе.

„Мислим све најгоре о покушају да се иза леђа Србије, српских представника, потпуно супротно свим државним и националним интересима, трчи у загрљај Иси Мустафи, у тренутку када он на најгори могући начин гази права Срба. И није довољно једноставно рећи: „Перем руке“, потребно је урадити нешто конкретно да се то спречи“, рекао је Ђурић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала