Путин верује у боље односе са Украјином

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаПрес-конференција председника Русије Владимира Путина
Прес-конференција председника Русије Владимира Путина - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да је уверен да ће се односи Москве и Кијева „пре или касније“ нормализовати и позвао да се настави рад у нормандијском формату.

Он је на традиционалној годишњој конференцији за штампу у Москви истакао да, иако се нормандијски формат није показао као превише ефикасан, другог формата за решавање кризе у Украјини нема.

Прес-конференција председника Русије Владимира Путина - Sputnik Србија
Путин све мање верује да је Турска оборила руски Су-24 (видео)

Он је оценио да ће мост у изградњи, који спаја Крим са остатком Русије, помоћи да се развију комерцијалне и културне везе између Москве и Кијева, „једном када се односи поправе“.

Руски председик је такође подржао безвизни режим између ЕУ и Украјине.

„Што се тиче безвизног режима између Украјине и Европе — потпуно га подржавам. Визни режим у Европи је анахронизам, нагласио је Путин, али и додао да Украјинцима треба дозволити и право на рад.

На питање о приведеном украјинском режисеру, Путин је рекао да приведене Украјинце нико није мучио нити тукао.

„Диверзанти сами одају адресе и доушнике, па и оне на Криму. Режисери треба да снимају филмове, а не да припремају терористичке акте“, рекао је Путин и додао да новинари треба да се баве новинарством, а режисери прављењем представа и филмова.

„Али шта да радимо кад је режисер припремао терористички акт? Треба ли да га пустимо само зато што је режисер“, упитао је Путин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала