Глумица на Си-Ен-Ену говорила о правој ситуацији у Алепу (видео)

© AFP 2023 / KARAM AL-MASRIАлеп
Алеп - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка глумица Карла Отис, која је у Сирији снимала документарни филм, у интервјуу за америчке телевизијске канале позвала је Запад да промени став о сукобу у тој блискоисточној земљи. Снимак интервјуа она је објавила на Фејсбуку.

У разговору с новинарима канала „Фокс 11“ Ортисова је рекла да је била у Алепу током евакуације житеља из источних делова града. Она је навела да су о ономе што се догађа у Алепу стизала лажна сведочанства, наводећи пример мноштва лажних налога на Твитеру на којима су била објављивана нетачна саопштења о масовним убиствима. 

Алеп из птичје перспективе након протеривања милитаната - Sputnik Србија
Алеп из птичје перспективе — Црква Светог Илије поново живи (видео)

Ортисова сумња чак и у причу седмогодишње девојчице Бани Алабед која је на енглеском језику писала на Твитеру о животу у источном Алепу.

„То је немогуће, била сам тамо, тамо нема интернета… У источном Алепу нема струје већ више од 85 дана, а само ретки имају ’три ге“… Оданде је немогуће послати твит“, рекла је она у емисији Си-Ен-Ена.

Ортисова је навела да су у источном делу Алепа деловале десетине групација под разним називима, али су за житеље града сви они терористи. „За њих нема значаја да ли су то устаници или Слободна сиријска армија“, нагласила је глумица. 

Цивили су јој причали како су „гладовали, како су остали без могућности да се образују, а терористи су убијали оне који су се усудили да пређу на другу страну“. 

Ортисова је позвала да се „чује прави глас Сирије“ и да се оконча рат. „Ми морамо да преиспитамо своју политику. С добрим намерама смо подржали опозицију, али она више не постоји, она више није под контролом“, нагласила је глумица. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала