Одлазак легендарне стјуардесе

© AFP 2023Стјуардеса Весна Вуловић. У Београду је у 67. години преминула стјуардеса "Јата" Весна Вуловић, која је 1972. године једина преживела пад авиона са висине од 10.000 метара.
Стјуардеса Весна Вуловић. У Београду је у 67. години преминула стјуардеса Јата Весна Вуловић, која је 1972. године једина преживела пад авиона са висине од 10.000 метара. - Sputnik Србија
Пратите нас
У Београду је у 67. години преминула стјуардеса „Јата“ Весна Вуловић, која је 1972. године једина преживела пад авиона са висине од 10.000 метара.

Београдски медији наводе да су тело Вуловићеве јуче пронашли у њеном стану пријатељи, као и да узрок смрти није познат, али да је било очигледно да је преминула пре неколико дана.

Авионска несрећа у којој је учествовала се догодила 1972. године, када се изнад Чехословачке срушила летелица. 

Весна Вуловић је преживела пошто је била везана за своје седиште у задњем делу авиона који је, после експлозије, остао спојен за тоалете и пао на снегом покривену планину. 

Двадесетдвогодишња стјуардеса није чак ни била предвиђена за тај лет, већ је била замењена са другом стјуардесом која се такође звала Весна. 

Наставила је да ради за „Јат“, али не као стјуардеса већ за шалтером, након потпуног опоравка од повреда међу којима су биле фрактура лобање, обе сломљене ноге и три сломљена пршљена, од којих је један био згњечен, због чега је остала привремено парализована од појаса надоле. 

Проходала је након неколико месеци, после више узастопних операција. 

Весна Вуловић је примила титулу за Гинисов рекорд од Пола Макартнија. Касније је постала национални херој у Југославији током седамдесетих.

 

Извор: Танјуг, Б92

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала