Захарова: Историја Обами неће опростити принцип „после нас макар и потоп“

© Sputnik / Kirill KallinikovЗванична представница МИП Русије Марија Захарова
Званична представница МИП Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Администрацију Барака Обаме можда није брига шта ће се десити са билатералним односима са Русијом, али мало је вероватно да ће им историја опростити за понашање по принципу „после нас макар и потоп“, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп: Обама не жели „глатку“ транзицију власти

„Одлазећа америчка администрација и даље покушава да уради још нешто лоше за односе са Русијом, које је ионако порушила, при чему овај последњи ’новогодишњи поздрав‘ Обаминог тима, који се већ припрема за исељење из Беле куће, желе цинично да представе као реакцију на одређене ’сајбер нападе из Москве‘“, нагласила је Захарова.

„Могуће је да је администрацији Барака Обаме већ сасвим свеједно шта ће се десити са билатералним односима, али мало је вероватно да ће им историја опростити за понашање по принципу ’после нас макар и потоп‘“, закључила је портпаролка Министарства спољних послова Русије.

Москва ће одговорити на непријатељске кораке Вашингтона, међу којима су и могуће нове санкције, наводи се у коментару прес-службе Министарства спољних послова Русије.

Министарство је подсетило да је одлазећа америчка администрација још пре пола године „објавила ту дезинформацију у покушају да помогне жељеном кандидату“, а сада „тражи оправдање за сопствени неуспех и са осветом се искаљује на руско-америчким односима“, наводи се у саопштењу.

Интернет безбедност - Sputnik Србија
САД планирају санкције против Русије „због мешања у изборе“

Министарство спољних послова је нагласило да Русију поново покушавају да уплаше проширивањем санкција, „дипломатским мерама“ и саботажама против компјутерских система. И то се ради помоћу „очигледно инспирисаних цурења у америчким медијима“.

„Уколико Вашингтон заиста примени нове непријатељске кораке, добиће одговор. То се односи на било које акције против руских дипломатских мисија у Сједињеним Америчким Државама које ће се одмах применити на америчке дипломате у Русији“, закључује се у саопштењу Министарства.

Раније је „Вашингтон пост“, позивајући се на изворе, саопштио да би САД већ ове недеље могле да најаве увођење нових санкција Русији под оптужбом за „мешање у америчке изборе“. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала