Обама звао Трампа после оптужујућег твита

© REUTERS / Kevin LamarqueДоналд Трамп и Барак Обама у Белој Кући
Доналд Трамп и Барак Обама у Белој Кући - Sputnik Србија
Пратите нас
Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп рекао је да га је одлазећи председник Барак Обама позвао телефоном и да су имали добар разговор у среду, након што је Трамп раније тог дана на Твитеру написао да транзиција не тече глатко и за то оптужио Обаму.
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп: Обама не жели „глатку“ транзицију власти

„Позвао ме је и имали смо веома добар разговор… уопште о свему, а мислим да смо обухватили доста тога“, рекао је Трамп новинарима у својој кући у Мар а Лагу на Флориди, преноси Ројтерс.

Трамп је додао да се са Обамом „веома добро слаже“, а да исто важи и њихове тимове.

Раније у среду, нови председник САД је на Твитеру написао да „чини све како би занемарио многе запаљиве изјаве и препреке председника Обаме“.

„Мислио сам да ће ово бити глатка транзиција — али НИЈЕ!“, додао је Трамп у истом твиту пре телефонског разговора са Обамом.

Обама је Трампа у среду ујутро позвао са Хаваја, где проводи одмор са породицом, наводи АП.

Бела кућа саопштила је да то био „позитиван позив“, са фокусом на „наставак глатке и ефикасне транзиције“.

Портпарол Беле куће Ерик Шулц рекао је да су и други Обамини разговори са Трампом, откако је републикански председнички кандидат однео победу на изборима 8. новембра, били позитивни.

Такође, Шулц је навео да су се Обама и Трамп договорили да њихови тимови наставе да сарађују до Трампове инаугурације 20. јануара, додаје америчка агенција.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала