Музика, театар и сећање на „Александров“

Орбита културе 31.12.
Пратите нас
У овом претпразничном издању „Орбите културе“ угостили смо два изузетна музичара који су концертима одржаним ових дана обележили своје округле јубилеје. Ненад Милосављевић са групом „Галија“ — 40 година, и Звонимир Ђукић са групом „Ван Гог“ — 30 година рада.

О томе који су културни догађаји обележили годину која је иза нас сазнаћете од позоришне редитељке Снежане Тришић, глумца Бранислава Лечића и књижевног критичара Гојка Божовића.

© SputnikГлумац Бранислав Лечић, позоришна редитељка Снежана Тришић и књижевни критичар Гојко Божовић
Глумац Бранислав Лечић, позоришна редитељка Снежана Тришић и књижевни критичар Гојко Божовић - Sputnik Србија
Глумац Бранислав Лечић, позоришна редитељка Снежана Тришић и књижевни критичар Гојко Божовић

Испраћамо последњи дан у години са надом да ће све оно лоше што нам се догађало протеклих дванаест месеци трајно остати иза нас и са надом да идемо у сусрет много бољим, хуманијим, веселијим данима.

Иако слављеничко расположење подразумева веселост, не можемо да се не сетимо трагедије која се догодила пре неколико дана, а која је један од догађаја по којем ћемо, нажалост, памтити 2016. годину. У паду руског авиона међу деведесет и двоје страдалих путника била су и 64 члана светски познатог руског војног ансамбла „Александров“. Гласови ових изузетних уметника који су без даха остављали најразличитију публику, од римског папе до становника Америке и Азије, утихнули су у тишини Црног мора. Они су отишли, а наше је да их се сећамо.

© Sputnik / Александар МилачићЗвонимир Ђукић, познат и као Ђуле Ван Гог
Звонимир Ђукић, познат и као Ђуле Ван Гог - Sputnik Србија
Звонимир Ђукић, познат и као Ђуле Ван Гог
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала