Иван Пернар: Више нисам католик (фото)

© Sputnik / Радоје ПантовићПосланик у Хрватском Сабору Иван Пернар
Посланик у Хрватском Сабору Иван Пернар - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланик Живог зида Иван Пернар објавио је да више није католик и да је иступио из Католичке цркве, јер није сагласан са њеним политичким порукама.

„Не слажем се са њеном верском науком, нити политичким порукама, као што су забрана женидбе за свештенство, чистилиште, исправност клањања пред киповима, непогрешивост папе и да свештеници могу опраштати грехе“, објавио је Пернар на Фејсбуку.

Он је објаснио и зашто је у петак био на прослави Бадње вечери у организацији Српске православне цркве, док није био на прослави католичког Божића или Бадњака.

„Разлога је више, али два су основна, на сам догађај позвало ме је њихово свештенство. Позив од католичког никада нисам добио, па се у складу са тим нисам ни осетио позваним“, казао је Пернар.

Како други разлог је навео то што је католичко свештенство у служби ХДЗ-а.

Према његовим речима, ХДЗ осим што је уништио Хрватску, жели да уништи и њега лично и то монтираним поступцима, злоупотребом државних институција и путем државне телевизије.

„Српска православна црква нема за циљ довођење ХДЗ-а на власт, нити се меша у нашу политику и бави се верским питањима. За католичку цркву се то не може рећи“, оцењује Пернар.

Портал „Индекс“, који је објавио овај текст, на крају је навео да је Пернаров потез изазвао низ негативних и шовинистичких реакција на Фејсбуку, а због таквих коментара је Пернар објавио још један пост на Фејсбуку у којем се осврнуо на све оне који „га називају Србином и комунистом зато што није католик ни члан ХДЗ“.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала