Иванић: Још одлучније чувати Српску (видео)

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCIC Члан Председништва БиХ Младен Иванић
Члан Председништва БиХ Младен Иванић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Младен Иванић поводом дана РС рекао је за Спутњик да је 9. јануар прави тренутак да се покаже јединство српског народа.
Република Српска прославила рођендан (видео, фото)

Као човек који долази из редова опозиције у Републици Српској Иванић каже да је доласком у Бањалуку желео да покаже да је ово дан свих, невезано од политичких ставова и разлика у погледима на дневне политичке теме, јер РС је предуслов за опстанак српског народа у целини.

„Нас овде чувају институције, а РС је пре свега једна снажна институција која нам омогућава да имамо механизме којима можемо да контролишемо сопствени развој, али и да битно утичемо на то шта је Босна и Херцеговина“, рекао је Иванић и нагласио да је јако битно да се овај датум обележава и у будућности.

„Уверен сам да су ови који су покушавали да нам оспоре право на овај дан направили највећу грешку, али не нама. Они су направили највећу контрауслугу себи. Све ово што се догађа само нам је дало до знања да морамо још озбиљније, још јаче, још одлучније да чувамо властите институције и ја се надам да ће то остати у генерацијама које долазе“, рекао је председавајући Председништва БиХ Младен Иванић за Спутњик.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала