Путин спреман за јачу сарадњу са Египтом

© AP Photo / Amr NabilЕгипатска полиција
Египатска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изразио је саучешће египатском председнику Абделу Фатаху ел Сисију због погибије египатских полицајаца и војника у нападу терориста у Аришу и изразио спремност за интензивирање рада са Египтом у борби против тероризма, наводи се у саопштењу прес-службе Кремља.
Хеликоптер Ка-52К - Sputnik Србија
Руски хеликоптери ускоро на египатским „мистралима“

„Руски председник Путин изразио је саучешће председнику Арапске Републике Египат Сисију у вези са погибијом египатских полицајаца и војника у терористичком нападу у граду Ариш“, наводи се у саопштењу.

У телеграму је Путин истакао да „овај инцидент још једном потврђује потребу за консолидацијом напора светске заједнице у борби против међународног тероризма“. Председник Русије потврдио је спремност Русије за додатно учвршћивање сарадње са египатским партнерима у борби против ове глобалне опасности.

Број погинулих у нападу на полицијски пункт у граду Ариш на северу Синајског полуострва у Египту порастао је на девет, саопштила је телевизија „Скај њуз Арабија“ позивајући се на извор у полицији. Телевизија наводи да је контролни пункт прво напао бомбаш-самоубица у аутомобилу напуњеном експлозивом, а затим су његови саучесници отворили ватру из ракетних бацача. Од десет погинулих, четворо је цивила, прецизирао је извор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала