ДС ће подржати кандидатуру Саше Јанковића

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLДраган Шутановац
Драган Шутановац - Sputnik Србија
Пратите нас
Председништво Демократске странке донело је данас одлуку да подржи кандидатуру Саше Јанковића за председника Србије, саопштио је данас председник ДС Драган Шутановац.

Шутановац је рекао да је Саша Јанковић најбољи кандидат за председника Србије и да је убеђен да ће Јанковић, уз подршку ДС-а и грађана који верују у европску Србију, бити изабран за председника.

Према његовим речима, Председништво ДС-а је одлуку донело једногласно, сматрајући да је Јанковић показао да се залаже за вредности које данас „највише недостају Србији“, а то су, како је навео, заштита владавине права, изградња институција, одбрана људских и мањинских права, заштита радника, угрожених и обесправљених људи.

Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић: Немогуће да ме Вучић не подржи

„Јанковић је персонификација вредности за које се ДС залаже од свог оснивања“, рекао је Шутановац на конференцији на новинаре.

Како је додао, један део ДС-а сматрао је да демократе треба да имају свог кандидата, али ДС није вођена ускостраначким интересима, сујетом ни егом, већ интересима грађана Србије.

Председник ДС-а каже да је странка одлуку донела данас након разговора са представницима опозиције, са којима су сматрали „да могу да разговарају“.

Шутановац је позвао и све проевропске странке да подрже кандидатуру Јанковића.

Упитан да ли је ДС нечим условила подршку Јанковићу, Шутановац је рекао да је једини услов да Јанковић „поштује вредности за које се ДС залаже“.

„То је једини услов који је и он подржао“, казао је Шутановац и додао да нема дилему да је Јанковић најбољи кандидат и да ће бити најбољи председник.

Шутановац је додао и да се ДС спрема за ванредне парламентарне изборе, али да „по информацијама са којима располажу“ тешко да ће до њих доћи на пролеће.

Извор: Танјуг


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала