Приштина: Дачићева изјава запаљива

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПриштина
Приштина - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовско министарство спољних послова осудило је изјаву министра иностраних послова Србије Ивице Дачића да албанска дијаспора планира нападе на дипломатске мисије Србије као „неприхватљиву и запаљиву“ реторику која доприноси дестабилизацији.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић у Пекингу - Sputnik Србија
Дачић: Албанци спремају напад због Харадинаја

Министарство тврди да такве акте насиља „може да оркестрира сама Србија“ како би се потом, како наводе, приписали албанској дијаспори.

Дачић је јуче упозорио да се, према безбедносним информацијама, у албанској дијаспори планира заузимање неког од наших дипломатско-конзуларних представништава у САД или Европи како би се Србија принудила да одустане од захтева за суђење Харадинају.

Косовско министарство оцењује да је то речник деведесетих година и страха када је Србија, како тврди „сама оркестрирала нападе и приписивала их другима“, пренео је Н1 позивајући се на Анадолију.

За то министарство, „изјаве Дачића су запаљиве и тенденциозне, доприносе дестабилизацији и отежавају процес нормализације односа. У таквим околностима, такви акти насиља могу бити оркестрирани од саме Србије, како би се онда приписали албанској дијаспори“, наводи се у саопштењу из Приштине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала