Европски парламентарци против робота

© Фото : PixabayВештачка интелигенција
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија
Пратите нас
Услед незаустављивог раста употребе робота у свакодневном људском животу неопходно је да ЕУ усвоји регулативе попут „дугмета за искључење“, упозорили су данас посланици Европског парламента.

Посланици су усвојили резолуцију у којој се од Брисела захтева одређивање регулатива у вези са етиком у области роботике.

Робот МЕТХОД 1 - Sputnik Србија
„Зордови“ постају реалност: Џиновски робот имитира покрете оператора

Посланица из Луксембурга Меди Делво предводила је кампању и упозорила је да Европа пасивно посматра све већу улогу робота, која ће бити још израженија стандардизацијом аутомобила без возача.

Делво је пред Европски парламент изнела резолуцију која обухвата и потребу за успостављање агенције ЕУ специјализоване за решавање питања из области вештачке интелигенције.

„У све више области свакодневног живота укључени су роботи. Како би се обезбедило да роботи увек буду у служби човека, неопходно је створити снажан европски правни оквир“, истакла је Делво.

Њена резолуција усвојена је у Комитету за правна питања Европског парламента и сада ће се суочити и са гласањем на пленарној седници у фебруару.

 

Извор: СРНА

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала