Амфилохије: Црногорско признање Косова страшна издаја Црне Горе

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаМитрополит Амфилохије
Митрополит Амфилохије - Sputnik Србија
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оценио је да је то што је Црна Гора признала независност Косова највећа и страшна издаја Црне Горе.

Током служења молебана на Српску нову годину у Храму Христовог васкрсења у Подгорици, Амфилохије је казао и да Црну Гору држи „шачица кулака који су је опљачкали и обогатили се преко ноћи“.

Митрополит Амфилохије: Рушење црквице на Ловћену је почетак пропасти Црне Горе

„Данас у Црној Гори имамо шачицу кулака, богаташа који су је опљачкали и који су се обогатили преко ноћи опљачкавши и отевши оно што није њихово. Њихови оци су убијали буржоазију, а они су сада нова буржоазија. Граде нову будућност на отимању, братоубиству“, рекао је Амфилохије.

Он је упоредио нови светски поредак са крсташким ратовима, инквизицијом, Наполеоном, фашизмом, нацизмом, комунизмом.

„Оно што су радили крсташки ратови, инквизиција, Наполеон, фашизам, нацизам и комунизам, то је оно што сада овај нови глобални поредак ради. Истим путевима, истим методама, новим правилима, бомбардовањима Србије и Црне Горе, отимањем Косова и Метохије“, навео је Амфилохије.

Он је оценио и да јужнословенски комунизам, као једна велика идеја, није успео, јер се темељио на убиству Бога у људима.

„Зато је све што су стварали њени синови отето, опљачкано је“, казао је митрополит Српске православне цркве у Црној Гори, додајући да је то је случај са свим јужнословенским народима, па и са Црном Гором.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала