Кустурица: Лажним информацијама угрожавају мој живот

© AFP 2023 / VALERY HACHEПрослављени српски режисер Емир Кустурица на међународном филмском фестивалу у Кану
Прослављени српски режисер Емир Кустурица на међународном филмском фестивалу у Кану - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски режисер Емир Кустурица изјавио је да је вест која је објављена у појединим медијима о томе да је он наводно замало рањен данас на једној сахрани лажна, те да се емитовањем таквих информација угрожава његов живот.

„Та вест ће имати свој епилог на суду јер то је ширење лажних информација, то је угрожавање мог живота“, рекао је Кустурица за „Срну“.

Коментаришући емитовани текст у оквиру ког је објављена његова слика, а са друге стране рука са пиштољем, која стоји насупрот његове главе, Кустурица каже да та рука прети да га убије, као и да је у тексту написана лажна информација да је избегао метак у последњем тренутку.

Редитељ Емир Кустурица - Sputnik Србија
Кустурица за Спутњик: Бакир би да „пљачка“ Српску!

Он је нагласио да вест не може да се кроји по сваку цену и „тамо где је она нетачна, и тамо где она лаже“, и да се на примеру „Телеграфа“ и телевизије БН, који су објавили такву вест са наведеном илустрацијом, може уочити оно што се у Америци данас зове фејк њуз — лажна вест.

„Очигледно је, наиме, да ’Телеграф‘ и ТВ БН желе да тај метак заврши у мени. То је тако скројена вест и настаје као инспирација. Не само што је истина потпуно на другој страни и што ја нисам био тамо и што то није било на сахрани. Они желе да тај метак заврши у мом телу“, закључио је Кустурица.

Кустурица је испричао да је данас био на сахрани, одржао говор, после чега је било опело, али да је он због фестивала „Кустендорф“ морао одмах да оде.

„Тај је човек најнормалније сахрањен, па су се људи разишли, а човека су убили изван гробља, док је улазио у џип, нити га ја знам, нити сам чуо за њега“, додао је Кустурица.

Поједини медији су објавили да је Кустурица „пуком срећом избегао пуцњаву која се данас догодила на гробљу у Сопоту, где је присуствовао сахрани, након које је на паркингу убијен Миломир Јовановић (46) из Вранића.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала