Европа забринута због Трампових изјава о НАТО-у

© REUTERS / Jonathan ErnstИзабрани председник САД Доналд Трамп
Изабрани председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Коментари новог америчког председника Доналда Трампа о томе да је НАТО застарела организација изазивају забринутост међу званичницима НАТО-а, изјавио је шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер.

Штајнмајер се раније данас састао са шефом НАТО-а Јенсом Столтенбергом, преноси АФП.

„То је у супротности са оним што је рекао нови амерички министар одбране на саслушању пре неколико дана, и морамо да видимо какве ће то последице имати по америчку политику“, рекао је Штајнмајер.

Немачка канцеларка Ангела Меркел - Sputnik Србија
Меркелова: Нема гаранције за вечну сарадњу са Америком

Огласио се и шеф белгијске дипломатије Дидије Рејндерс који је рекао да Европској унији предстоји да убеди Трампа да је НАТО изузетно корисна организација.

„Мораћемо максимално да се потрудимо како бисмо доказали Трампу да је НАТО потребан и какву улогу та алијанса игра“, рекао је он.

Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је НАТО застарела организација која се није трудила да се бави тероризмом.

„НАТО има проблема. Та алијанса је застарела јер је пре свега креирана пре много, много година“, рекао је Трамп у интервјуима које су данас објавили немачки таблоид „Билд“ и лондонски „Тајмс“.

„Требало би да штитимо те земље, али многе од њих не плаћају шта би требало. То је веома непоштено према САД“, казао је Трамп.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала