Путин се нада развоју веза Русије и Молдавије

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаСастанак председника Русије Владимира Путина и председника Молдавије Игора Додона
Састанак председника Русије Владимира Путина и председника Молдавије Игора Додона - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је на састанку са председником Молдавије Игором Додоном изјавио да односи Русије и Молдавије у последње време нису били најбољи, али ће Додонова посета Москви бити подстицај за развој односа између држава.
Лидер социјалиста Игор Додон - Sputnik Србија
Додонова прва посета биће Москви

„Драго ми је да Вам пожелим добродошлицу у Москву. Молдавија је важан партнер Русије у региону. Нажалост, знамо да односи између две земље протеклих година нису били најбољи. О томе говори и пад у трговинској размени. Он је два пута опао за последњих неколико година“, рекао је Путин.

„Али надам се да ће Ваша прва посета Русији, што је Ваш први пут у иностранство на функцији председника, имати добар подстицај за развој наших билатералних односа у свим областима и, наравно, моје колеге и ја поново Вам честитамо на избору за председника Молдавије и на преузимању дужности“, рекао је руски председник.

Навијачи на мечу Фрнацуска - Исланд у Рејкјавику - Sputnik Србија
Избори у свету: Држ‘ се Путина и победићеш

Са своје стране, лидер Молдавије изјавио је да очекује да ће земље успети да успоставе стратешко партнерство. „Народ Молдавије се нада да ћемо 2017. започети нову фазу и да ћемо моћи да обновимо стратешко партнерство у кључним областима“, истакао је Додон.

„Ово је моја прва званична посета од избора… Због тога већина грађана, цела Молдавија, са пажњом прати ову посету и нада се решавању проблема који су се нагомилали“, рекао је молдавски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала