Амбасада САД: Косово је суверена, независна држава

Пратите нас
Амбасада САД на Косову позвала је Београд и Приштину да избегну опасну реторику и да наставе да раде на нормализацији односа, наводећи да Америка снажно подржава дијалог, којим посредује ЕУ, као најбољи начин да се унапреде односи.
Кајл Скот и Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић са Скотом: Створили сте многе невоље

„Позивамо све стране да избегну опасну реторику и да наставе да раде на нормализацији односа и на побољшању живота грађана обе земље. Данас славимо рођендан др Мартина Лутера Кинга, који је рекао: ’Увек је право време да се уради оно што је исправно‘. Сада је право време да радимо на сарадњи и против сукоба“, наводи се у саопштењу Амбасаде САД, преноси РТК2.

У саопштењу се наводи и да САД снажно подржавају дијалог којим посредује ЕУ као „најбољи начин да се унапреде односи Косова и Србије“.

„Драго нам је што није било никаквих сукоба на граници, али од пораста национализма нико нема користи“, указује се у саопштењу.

Амбасада је у саопштењу навела и да САД поштују право Косова да управља тиме ко и шта пролази преко његове границе, додајући да је „Косово суверена, независна држава“.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала