Северна Кореја се припрема да тестира нове ракете?

© Sputnik / Iliya Pitalev / Уђи у базу фотографијаКамион превози модел беспилотне летелице на војној паради у част 100. рођендана оснивача Северне Кореје Ким Ил Сунга у Пјонгјангу
Камион превози модел беспилотне летелице на војној паради у част 100. рођендана оснивача Северне Кореје Ким Ил Сунга у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Пратите нас
Северна Кореја се припрема да тестира нове ракете, објавила је данас агенција „Јонхап“, позивајући се на неименоване званичнике Јужне Кореје.
Северна Кореја - Sputnik Србија
Северна Кореја: Нека се Обама бави својим коферима

Агенција АФП подсећа да је у новогодишњем говору председник Северне Кореје Ким Џонг Ун изјавио да је Пјонгјанг у последњој фази развоја интерконтиненталних балистичких ракета.

„Јонхап“ наводи да су у питању две ракете за које се верује да су опремљене новим моторима које је Северна Кореја тестирала у априлу прошле године.

Агенција Јужне Кореје оцењује да је Пјонгјанг намерно пустио да ова информација процури у јавност како би упутио „стратешку поруку“ новоизабраном америчком председнику Доналду Трампу, који ће сутра положити заклетву као 45. председник САД.

Портпарол Генералштаба Јужне Кореје је напоменуо да извештај агенције „Јонхап“ није потврђен.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала