Остали смо варвари и са лаптопом

Орбита културе 21.01. Кустендорф
Пратите нас
Специјално издање емисије „Орбита културе“ снимљено је на Мећавнику поводом 10. јубиларног филмског и музичког фестивала „Кустендорф“. Велика је привилегија била бити протекле седмице на Мокрој Гори, у месту за који су његови гости, махом великани филма, и пре нас казали да је магијско и јединствено.

Његов градитељ, оснивач фестивала Емир Кустурица, једноставно би казао — наша културна Нојева барка. 

Да је свет веома дезоријентисан и да смо, упркос бројним технолошким предностима, и даље варвари, за Спутњик је открио филипински редитељ Лав Дијаз. Гост „Кустендорфа“ био је и један од водећих руских писаца Захар Прилепин, који је за Спутњик објаснио зашто мисли да је Кустурица један од великана, самосвојан и непоновљив. Ексклузивно за Спутњик Емир Кустурица говорио је о фестивалу, уметности, слободи, али и о актуелним политичким дешавањима у свету.

Један од највећих српских и југословенских драмских писаца и сценариста Гордан Михић, после радионице коју је одржао са младим филмским ствараоцима, био је наш гост. Девојка са гитаром која је освојила свет, џез блуз музичарка Ана Поповић уз врућ чај открила нам је како и због чега је блуз постао њен избор, да ли су у Амстердаму сви баш чекали да им дође Српкиња са гитаром, зашто воли да је на бини, али и да ли се ускоро може догодити да се на сцени нађе са колегом, гитаристом Кустурицом.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала