Трамп: Хиљаду одсто сам уз агенте ЦИА

© REUTERS / File PhotoДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп изјавио је да ратује с „нечасним медијима“ који су се, према његовим речима, припремали да га посвађају с обавештајном службом. Трамп је посетио седиште Централне обавештајне управе (ЦИА) у Ленглију.
Доналд Трамп на конференцији 11. јануар 2017. године - Sputnik Србија
Трамп: Обавештајци признали да је компромитујући материјал лажан

„Разлог што сам дошао јесте у томе што непрестано ратујем с медијима, они су најнечаснији људи који постоје“, рекао је Трамп обраћајући се сарадницима ЦИА. 

Према његовим речима, медији су покушали да представе ствари као да постоји непријатељство између њега и обавештајних служби.

Трамп је изјавио да то уопште није истина. „Нико нема јача осећања према обавештајној заједници и ЦИА од Доналда Трампа“, истакао је председник САД. 

Он је додао да „хиљаду одсто“ подржава ЦИА. „Поново ћемо почети да побеђујемо, а ви ћете то предводити“, обећао је Трамп.

Он је, такође, високо оценио кандидата за директора ЦИА Мајка Помпеа. Трамп сматра да је, након састанка с Помпеом, остао без сумње да је он најбољи од девет кандидата. 

„Волим вас, поштујем вас, нико вас не поштује више од мене“, нагласио је Трамп.

Бела кућа у свитање - Sputnik Србија
Нови приоритети Беле куће: Од новог ПРО и борбе против ДАЕШ-а до изласка из ТТП-a

Нови амерички председник је, иначе, раније оштро критиковао америчке обавештајне службе које су оптужиле Русију да је покушала да му помогне на изборима и дозволиле да у медије процуре информације о анонимном извештају у којем се тврди да Русија поседује компромитујуће податке о Трампу.

Директор америчке обавештајне службе Џејмс Кеплер, који је радио до промене администрације 20. јануара, изразио је „озлојеђеност“ због цурења информација, али се није извињавао, нити је обећао да ће кривци бити кажњени. 

Трамп је, такође, поновио да је неопходно уништити терористичку организацију ДАЕШ, забрањену у САД, Русији и другим земљама.

„Потребно је избавити се од ДАЕШ-а, немамо другог избора… Радикални исламски тероризам мора бити сравњен са земљом“, рекао је Трамп обраћајући се сарадницима ЦИА.

Према његовим речима, САД „нису искористиле своје истинске могућности“ у борби против тероризма.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала