Нова европска резолуција о БиХ против Српске

© Flickr / European ParliamentЕвропски парламент
Европски парламент - Sputnik Србија
Пратите нас
Пред европским парламентарцима ускоро ће се наћи нова резолуција о БиХ, чији је аутор Кристијан Дан Преда, а њен нацрт показује да је у кључним питањима усмерена против ставова и политике Републике Српске.
Бивши заменик шефа ЦИА за Балкан Стив Мајер (у средини) у недавној посети Републици Српској разговорао је са председником РС Милорадом Додиком. - Sputnik Србија
Многе границе на Балкану нису одрживе

Преда, који је известилац Европског парламента за БиХ, у тексту који је предложио о два веома важна питања — попису становништва и одлуци Уставног суда БиХ у вези са Даном Републике, исказао је ставове који су директно против Републике Српске, пише „Глас Српске“.

На нацрт резолуције упућено је готово 300 амандмана, највише од стране хрватских посланика и Харалда Вилимског из Слободарске партије Аустрије.

Вилимски, у једном од амандмана, наводи да се референдум о Дану Републике односио на подручје за које су надлежни ентитети и да Европски парламент признаје вољу грађана Српске да изразе став о законима и институцијама наметнутим декретима високог представника који нарушавају владавину права и Дејтонски споразум.

 

Извор: РТРС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала