Шта то беше „умерена опозиција“

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteТулси Габард
Тулси Габард - Sputnik Србија
Пратите нас
Чланица Доњег дома америчког Конгреса Тулси Габард у интервјуу Си-Ен-Ену причала је о свом путовања у Сирију током којег се састала са председником те земље Башаром ел Асадом.
Сиријски преговори у Астани, Казахстан, 23. јануара - Sputnik Србија
Астана ће помоћи Женевском процесу

„Шта год ви мислили о председнику Асаду, чињеница је да је он председник Сирије. Да би се закључио било какав споразум, потребно је водити дијалог са њим. Сиријци морају сами да одреде своју судбину и шта ће бити са њиховом Владом и њиховом будућношћу. Моје путовање у Сирију је јасно показало: наш контрапродуктивни рат за смену режима није у интересу Америке нити, наравно, у интересу сиријског народа“, додала је она.

Габардова је провела четири дана у Сирији, на шта је навело „страдањe сиријског народа“. Посету је одобрио Комитет за етику Конгреса, док је њен пут платила невладина арапско-америчка организација.

Конгресменкa је испричала да је за време путовања много разговарала са људима који су је убедили да у Сирији не постоји појам „умерена опозиција“. Сиријци разумеју да ће, ако Асад буде оборен, Ал Каида и друге сличне групе које убијају хришћане и оне који одбијају да их подржавају, добити контролу над читавом Сиријом“, рекла је Габардова.

„Враћам се у Вашингтон да са још већом одлучношћу ставим тачку на наш незаконити рат, чији циљ је обарање сиријске Владе. Позивам Конгрес и нову администрацију да се одазову на молбу локалног становништва и подрже акт којим се забрањује помагање терористима“, рекла је конгресменка.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала