О чему ће Путин и Трамп разговарати сутра

Пратите нас
Телефонски разговор председника Русије и САД, Владимира Путина и Доналда Трампа, планиран је за сутра, саопштио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп ускоро разговара са Путином

„Да, потврђујем то“, рекао је Песков.

Он је навео да током телефонског разговора Путин намерава да честита Трампу ступање на нову дужност и да за време разговора размени мишљења о стању билатералних односа. 

Саветница Трампа Келијан Конеј је у интервјуу телевизији Си-Би-Ес саопштила је да ће Трамп и руски лидер разговарати о борби против радикалног исламског тероризма, као и о низу других питања.

„Претпостављам да ће разговарати о заједничком раду на тему како да ове две нације победе радикални исламски тероризам“, изјавила је она.

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп говори на митингу у Ешвилу у Северној Каролини - Sputnik Србија
Трамп укида санкције Русији?

Портпаролка МИП-а Русије Марија Захарова изјавила је на редовном брифингу говорећи о сарадњи са новом администрацијом Доналда Трампа: „Чекамо њено коначно формирање. Спремни смо да отпочнемо свеобухватни дијалог“.

Раније се у америчким медијима појавила информација да ће први телефонски разговор Трампа, који је ступио на дужност председника САД 20. јануара, са Путином бити у суботу.

Сам Трамп је у јучерашњем интервјуу за „Фокс њуз“ рекао да рачуна да ће ускоро разговарати са руским председником Владимиром Путином. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала