Прво у Србију: Стиже црногорски премијер

© AFP 2023 / Savo PRELEVICПремијер Црне Горе Душко Марковић
Премијер Црне Горе Душко Марковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Црне Горе Душко Марковић у петак ће отпутовати у Србију, чиме ће почети дводневна посета, током које ће се састати са српским колегом Александром Вучићем.
Душко Марковић - Sputnik Србија
ДФ: Марковић је Милова десна рука и оличење корумпираног режима

Како наводе „Вијести“, још није познато да ли ће се састати и са председником Србије Томиславом Николићем, али су планирани сусрети са црногорском дијаспором и премијером Војводине Игором Мировићем.

Пут у Београд биће друга званична Марковићева посета иностранству, након што се пре два дана састао са највишим званичницима НАТО и Европске уније у Бриселу.

На питање „Вијести“ зашто је за прву билатералну посету одабрао управо Србију, извор из Владе казао је да је то била логична одлука.

„Да је прва билатерална посета негде друго, многи би питали: а зашто је Србија?. Црна Гора и Србија имају веома блиске и традиционалне везе, тако да је потпуно природно да прва дестинација буде Београд“, рекао је за „Вијести“ извор из Владе.

Подсећамо да је Марковић у децембру имао неформални сусрет са премијером тзв. Косова Исом Мустафом, на његову иницијативу, поводом решавања проблема око границе.

 

Извор: Ин4с

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала