Кловн је јунак наших дана

Орбита културе 28.01.
Пратите нас
Није то неко ко насмејава, кловн је демонска фигура и слика је наше епохе, каже Мило Ломпар. Са њим, са Костом Чавошким и Чаславом Копривицом разговарали смо о томе како портретисати савременог интелектуалца, да ли је важно само оно што се говори или је битан и онај који говори, колико је данас мислећих људи који своја уверења бране по сваку цену.

Непосредан повод за разговор била је деценија од смрти Николе Милошевића, професора, ерудите, једног од најумнијих и најособенијих људи нашег доба.

Шта за Русе значи кнез Владимир, симбол рађања руске државности, човек који је поставио темељ на којем је изграђена цела руска земља, за „Орбиту културе“ открива историчарка Наталија Нарочницка, која је приредила и у Храму Светог Саве представила Зборник радова посвећен хиљадугодишњици смрти овог светог руског кнеза.

Одломак из своје нове прозне књиге, ексклузивно за слушаоце „Спутњика“, чита глумац Лазар Ристовски, а гост „Орбите културе“ био је и сликар и вајар Милан Туцовић, чија је изложба недавно отворена у Галерији „Лубарда“ у Андрићграду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала