Туча у сребреничкој СДА

© AP Photo / Амел ЕмрићСребренички имам Идриз Халиловић
Сребренички имам Идриз Халиловић - Sputnik Србија
Пратите нас
Повереништво Странке демократске акције (СДА) за Сребреницу требало је данас у овом граду да одржи први састанак, али је група Сребреничана упала у Исламски центар где се састанак одржавао и наредила председнику Повереништва и заменику председника СДА Адилу Османовићу да изађе.

Един Рамић, министар за избеглице и расељене особе ФБиХ, потврдио је за портал „Кликс“ да је група особа, које су се представиле као повратници у Сребреницу, упала у просторије Исламског центра и затражила од Османовића да их напусти.

Члан представништва БиХ Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија
И Хрватима доста Бакировог антисрпства

Садик Ахметовић, заступник партије Бакира Изетбеговића у Парламенту БиХ и члан Повереништва, каже да је на почетку састанка Османовића вербално напао Хамдија Фејзић, бивши први човек сребреничке СДА, који је смењен увођењем Повереништва чији је и сам члан.

„Након тога ушла је група људи који су Адила буквално изнели из Исламског центра, онда је настао један општи метеж у којем је претучен младић који се ту случајно затекао“, казао је Ахметовић, додавши да нико од чланова Повереништва СДА за Сребреницу није физички нападнут.

Бањалучки медији су јавили, позивајући се очевице, да је Ахметовић претучен уочи састанка Повереништва СДА за Сребреницу и да је, осим њега, у масовној тучи више лица повређено.

Након овог инцидента састанак је прекинут. Османовић је „Независним новинама“ казао да није дошло до туче у Сребреници како су објавили поједини федерални медији.

Начелник Општине Сребреница Младен Грујичић рекао је „Независним“ да је на састанку у Братунцу и да не зна шта се догађа у Сребреници.

„Ако је то што кажете тачно, онда је то скандал“, рекао је Грујичић и додао да ће више информација имати када се врати у Сребреницу.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала