Прелетачевић: Идем у други круг (видео)

Спутњик Интервју - Љубиша Прелетачевић Бели и Небојша Прилепак
Пратите насTelegramOdyssey
Ако се Томислав Николић поново не кандидује, а то не уради ни Маријан Ристичевић, улазимо у предизборну трку, кажу Љубиша Прелетачевић Бели и његов коалициони партнер Небојша Прилепак у интервјуу за Спутњик у којем говоре и о скривеним квалитетима Меланије Трамп, њеном боравку у Великој Иванчи и о будућој сарадњи са Владимиром Путином.

Господине Бели, да ли ћете се испред покрета „Сарму пробо ниси" кандидовати за председника Србије?

Прилепак: Ми као покрет гајимо наду да ћемо имати адекватну замену за Томислава Николића, ако он не буде кандидат идеална алтернатива за наш народ би био Маријан Ристичевић. Ако он ускоро не објави кандидатуру, очекујте да ће се господин Бели кандидовати. 

Бели: Ја сам се определио да помажем Младеновцу, немам довољно енергије, ни средстава да се борим за Србију. Али ако дође до тога да се Тома не кандидује и да ни Ристичевић то не уради, онда шта радимо, пакујемо кофере и долазимо у Београд на коњу и започињемо кампању. 

Да ли Вас је контактирао неко од колега који су већ објавили кандидатуру и тражио подршку?

Бели: Није нас нико контактирао, нико не сме да нас контактира. Ко су други кандидати, знамо овог малог Јеремића и оног Јанковића. У реду су момци, али мислим да је то слабо.

Прилепак: Ја сам урадио стручну анализу та два кандидата, за Јанковића могу да кажем да нема харизму, празан је као шерпа, то ми се не допада. За разлику од њега господин Јеремић има итекакву харизму. Има релевантност, неку дозу тежине када су међународне ствари у питању. Али ми је мало мутан, њих двојица као алтернативе Белом и Прилепку нису никакво решење. Рекао сам вам, Маријан Ристичевић је идеалан. Чекам да видимо шта ће да буде.

Ако постанете председник и видите се са руским колегом Путином, да ли ћете од њега нешто тражити, овде се стално провлачи прича да ми од Русије нешто очекујемо?

Бели: Прво би му тражио апартман у Москви, а онда и једног тигра. Не би га држали у кавезу, пустићемо га да трчи по Космају. Не знам шта би од њега могао да очекујем. Трамп ми је свашта обећавао, а на крају ништа. Не уздам се више ни у кога, али верујем да Путин није такав човек. Верујем да је он човек од речи. Знаћу кад се једног дана видимо. Тај контакт, очи у очи, рука руци, мислим да ће он препознати потенцијал, већи него што га има садашњи председник. Путин је јака глава. 

Најавили сте одлазак у САД по диплому, да обиђете дијаспору и да разговарате са кандидатом за председника Трампом, шта сте реализовали од свега тога? 

Бели: Много ми је мучно да причам о томе, ноћас око три сата сам се чуо са Трампом, посвађали смо се. Тешко ми је да причам о томе. Он жели да подигне неки зид, рекао сам му, немој то човече да радиш, чему то води…

Шта Вам је рекао, који су његови разлози за то?

Бели: Ништа ми није рекао. Он је човек одлутао. Ја сам се одмах посаветовао са Прилепком да се окренемо на руску страну. Морам да одем да се видим са Путином. 

Да ли на крају можете да упутите неку поруку ваше странке гласачима, посебно младима у Србији?

Прилепак: Много сам пута ово рекао, али видим по коментарима на друштвеним мрежама да људи и даље нису свесни суштине нашег покрета, па бих да ставим тачку на то баш у вашој емисији. Наш покрет је локални и надам се да ће тако и остати. Ми користимо пародију и сатиру као инструмент да пласирамо идеју. Да смо је изузели из наше приче, не би сада седели овде, нико не би чуо за нас. Наша прича је медаља са две стране. На листи имамо дивне младе људе, има и старијих, који су до сада били потпуно аполитични. То је био и један од главних услова да нам се прикључе. Допала им се наша идеја. Ово је озбиљан грађански покрет, озбиљна иницијатива. Ми треба да послужимо као пример младим људима у Србији да је могуће, колико год нам политичка сцена била одвратна и смрдљива, на забаван, сатиричан и леп начин укључити се у политички живот у свом граду, да донесеш нешто добро својим суграђанима. И да у томе уживаш. Ми смо дали пример и помоћи ћемо свим младима који имају идеју. Људи нас често питају да ли смо имали проблеме и претње. Од кад постојимо нисмо имали ниједан непријатан позив, ниједну претњу. Нико није толико луд и глуп да гази по младим људима.

Да ли је та чињеница доказ да демократије и слободе има у Србији?

Прилепак: Нека буде тако. Не знам кад ћемо као друштво да схватимо да је глупо бити потпуно пасиван. Треба се укључити на било који начин. Ми смо имали среће да нађемо овај.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала