Контакт-група мења дневни ред због Донбаса

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаВладина резиденција у којој се одржава састанак Контакт групе у Минску
Владина резиденција у којој се одржава састанак Контакт групе у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Контакт-група за решавање ситуације у Донбасу промениће дневни ред следећег састанка у Минску, а прво питање о којем ће се разматрати је погоршање ситуације у округу Авдејевка, рекао је за агенцију РИА Новости извор упознат са преговорима.
Порушен део зграде након артиљеријског напада у Доњецку - Sputnik Србија
Донбас на граници хуманитарне катастрофе

Раније су устаници и припадници безбедносних снага Украјине јавили да је погоршана ситуација у Донбасу. Због гранатирања је Авдејевка, која се налази под контролом Украјине, остала без воде, грејања и струје, а град је увео ванредно стање. У среду би у Минску требало да се одржи редован састанак Контакт-групе и њених тематских подгрупа.

„У Минск су већ стигли учесници подгрупе за безбедност. Сутра ће прво и најважније питање о којем ће се расправљати бити погоршање ситуације у региону Доњецка у округу Авдејевка“, рекао је извор.

Иста тема ће преовладавати на састанку подгрупе за хуманитарна питања.

„Хуманитарна подгрупа такође ће почети рад разматрањем ситуације у Авдејевки и Доњецку, где су због напада искључени важни системи за функционисање града“, рекао је извор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала